Pralne plenice - izračun stroškov

Kako se stroškovno "izplačajo" pralne plenice? Ali so res boljše za otroško ritko? Odločitev je vaša.

 

Ob sušenju na zraku so precej cenejše pralne plenice (0,1769 EUR / 42,40 SIT na eno plenico) od plenic za enkratno uporabo (0,245 EUR / 58,71 SIT). Če pa plenice sušimo v sušilnem stroju pa nas stanejo še vedno nekoliko manj kot plenice za enkratno uporabo (0,2167 EUR / 51,94 SIT). Stroški pranja in sušenja so seveda tudi odvisni od energetske učinkovitosti vaših strojev (za naš primer smo vzeli pralni stroj A razreda in sušilni stroj C razreda).
Res pa je treba omeniti tudi da je izračun stroškov malo prilagojen. Če perete le 9 plenic hkrati imate stroj napolnjen le do polovice. Tako lahko poleg plenic vedno perete še ostalo perilo (tetra plenice, krpice za umivanje itd.). Vedno pa morate imeti dovolj veliko zalogo suhih in čistih plenic, kar vam zagotavlja nemoteno previjanje.

Datum izračuna: 11.7.2007

 

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog