Nakupovanje otroških oblačil

Pri nakupu otroških oblačil je potrebno biti pozoren na:
- vrsto oblačil: Za novoroječka so primernejše mako majčke, bodiji, žabice in pajaci. Pri starejših otrocih pa tudi ostale vrste oblačil (kavbojke, trenirke, majčke...).
zapiranje: Za novoroječka je primernejše da se oblačila zapenjajo spredaj in ob strani, da nam ni potrebno oblačil dajati čez glavo. Zapenjanje na hrbtu lahko moti vašega dojenčka. Oblačila se lahko zapenjajo s pritiskači, zadrgo, gumbi in vrvicami.
konfekcijske številke: Običajen novorojenček prične nositi št. 56, ostale številke pa si sledijo v tej tabeli. Vedno (posebej takrat, ko kupujete oblačila drugih blagovnih znamk kot običajno) preverite velikost oblačila, saj le-te dejansko med proizvajalci lahko izrazito odstopajo.
vzdrževanje: Pranje na višjih temperaturah od 60°C je prava redkost. Poleg pranja je potrebno biti pozoren tudi na možnost sušenja v sušilnem stroju ter na kakovost barve tekstila.
material: Večina oblačil za otroke je narejena iz 100% bombaža. Za zimski čas so primernješa oblačila iz pliša (80% bombaž, 20% poliamid) saj so toplejša. V hladnih dneh je dobro tudi da so podložena. Sintetična vlakna (poliakril, poliamid, poliester, elastan) v pretežni sestavi niso najbolj primerna.
moda in blagovna znamka
cena
- ...

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog