Nosečnost po tednih - 32. teden

32 teden nosecnosti-velikost: 42,4 cm, -teža: 1702 g

-razvoj : Do 32. tedna nosečnosti se ob grozecem prezgodnjem porodu injicira sintetični stresni hormon Deksametazon (Dexamethason) za razvoj pljuč (nosečnica dobi injekcijo za razvoj pljuč otroka če ji grozi morebitni prezgodnji porod). Torej sedaj nastopa obdobje ko ta poseg ne bo več potreben ob intenzivni negi novorojenca, saj so njegova plučka že dovolj razvita.

-mamica: V tem tednu (ali prej) vam bo ginekolog izdal potrdilo o predvidenemu datumu porada, ki bo potrebno za uveljavljanje starševskega dopusta in zavitka ob rojstvu otroka. Poleg tega po izdal še napotnico za sprejem v porodnišnico in prevoz do porodnišnice z reševalnim vozilom. Priskrbite si zavitek ob rojstvu otroka, ki ga izberete (Zavitek A in Zavitek B) ali kar sestavite po svojih željah (Zavitek e) na speltni strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve Novorojenček. Odlocite pa se lahko tudi za denarno nadomestilo, ki vam ga nakažejo na vaš transakcijski račun (Pomoč ob rojstvu otroka znaša od 1.7.2009 276,11 EUR ).

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog