Nosečnost po tednih - 20. teden

20 teden nosecnosti-velikost: 16,4 cm, -teža: 300 g

-razvoj: Otrok se že lahko odziva na gibe svetilke po vašem trebušČku. Pridobati prične ritem spanja, ki bo podben novorojenčkovemu spanju. Otroku pričnejo rasti lasje. Pri deklicah pa se prične razvijati maternica.

-mamica: Ste na polovici nosečnosti. Vaša maternica je dosegla višino popka. Popek se lahko že nekoliko izboči in po trebuhu se lahko pojavi (že od 15. tedna) temna navpična črta imenovana linea negra, ki po porodu izgine. Pridobivanje teže bo naglo naraščalo, skrbite za zdravo in uravnoteženo prehrano. V tem ali naslednjem tednu bo vaš ginekolog izvedel podrobnejši pregled ploda - morfologijo. Pri seronegativnih ženskah se opravi presejalni test na okužbo s povzročiteljem toksoplazmoze v nosecnosti ob prvem pregledu, in če je ta negativen, še v 20. in 36. tednu nosecnosti.

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog