Nosečnost po tednih - 18. teden

18 teden nosecnosti-velikost: 14,2 cm,-teža: 190 g

-razvoj: Otrok v tem tednu lahko izvaja zvočne vibracije. Oblikujejo se mu prstne konice, oči gledajo bolj naprej. Otroku začne v črevesju nastajati prvo blato (mekonij). Pri dečkih se prične razvijati žleza obsečnica (prostata). Otrok lahko v tem obdobju v trebuhu že kolca, kar boste občutile kot sunke v določenih časovnih razmakih.

-mamica: Pojava vrtoglavice in omotičnosti sta v obdobju nosečnosti normalen pojava, seveda če nista prepogosta. Vzrok je občasno nizek pritisk. Vaša maternica je še vedno v višini pod popkom. Občutite jo lahko tako da ležete na hrbet. Nato pa greste počasi po trebuhu z pritisnjeno dlanjo od prsi navzdol do popka. Maternica se začne tam, kjer zatipate vodoravno trši del trebuha (kot nekakšna pregrada). Mogoče se vam bo zdelo to pretežko, lahko pa za pomoč povprašata ginekologa.

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog