Strije in celulit med nosečnostjo

strijeKAJ SO STRIJE in CELULIT?

-Strije so tenke rožnate ali belkaste črte, ki se izrisujejo na bedrih, zadnjici, prsih, bokih, spodnjem delu trebuha in nogah.

-Celulit je maščobno tkivo, ki nastane zaradi podrtega ravnovesja med izgorevanjem in nalaganjem maščob (gre za t.i. pomarančasto kožo).

 

KDAJ SE POJAVIJO?

-Stije se običajno pojavijo med nosečnostjo in ob hitrem povečanju telesne mase.

-Celulit se pojavi v vseh obdobjih življenja, tudi pri suhih. Pozroča ga: dedovanje, nepravilna prehrana, delovanje hormona estrogena, stres, telesna nedejavnost, čezmerna telesna teža, hormonska kontracepcija...

 

KAKO ODPRAVITI?

-Potrebna je preventiva, saj je ob nastalih razpokah praktično nemogoče popraviti nastale strije (možni so laserski posegi). Zato je v času nosečnosti potrebna posebna nega kože s kremami proti strijam ali pa kar z olji (otroško olje, mandljevo olje). Priporočljiva je redna nega zvečer in zjutraj ter pravilno iz zadostno mazanje. Ne pozabite, da vam sprednji del trebuha vleče naprej tudi del kože ob strani trupa. Običajno razpoka koža nad popkom, pa tudi okrog trebuha in na bokih. Če se vam v tem obdobju občutno povečujejo dojke si ne pozabite negovati tudi tega predela telesa.

-Celulit lahko odpravimo oz. zmanjšamo s pravilno prehrano, pitjem zadostnih količin vode, z telesno dejavnostjo, z nego in masažo kože...

 

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog