Veternica

veternica

1.) Potrebujemo:
- 2 plastenki (1l / 1,5l in 0,5l),
- trdo žico,
- majhne plastične kroglice ali drobne kamenčke,
- škarje,
- klešče,
- žebelj
- vžigalnik,
- vrvico.
2.) Odrežimo veliko plastenko cca 2 cm pod vratom.
3.) Spodnji del plastenke narežimo na trakove poljubne širine, ki jih zapognete pod kotom 45°, zgornji del plastenke pa potisnete v spodnji del plastenke.
4.) Z vročim žebljem (uporabite vžigalnik ali plinski gorilnik) naredite luknjico v sredino pokrovčka ter dna plastenke, prav tako naredite luknjice na spodnjem delu plastenke, s tem boste zgornji del plastenke fiksirali v spodnjega.
5.) Naredite zanko na žici (glej sliko; to bo služilo za obtežitev ter obešanje) ter žico potisnite skozi plastenko. Na spodnjem delu plastenke zavijte žico, tako da le-ta ne more izpasti. V plastenko natresite kroglice in zavijte pokrovček na plastenko.
6.) Na spodnji del zanke z vrvico pritrdite manjšo plastenko napolnjeno z vodo, na zgornji del zanke na žici pritrdite vrvico s katero boste veternico obesili na primeren prostor.
7.) Po želji okrasite veternico z barvami (lahko uporabite barvne lake v spreju).


Veternica se bo v vetru vrtela in zaradi kroglic v njej tudi ropotala, zato jo lahko uporabite tudi za odganjanje ptic (npr. z grozdja ipd.).

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog