Jaslice

KAKO:

Velike figure damo v ospredje, manjše pa zadaj. Jožefa in Marijo postavimo tako da gledata Jezusa. Za Jezusom postavimo vola in osla - torej v ozadje hiške. Ovce postavimo v trope in jih ne razporejamo vse povsod. Pastirje postavimo blizu ovc ali ob pastirskem ognju. Sveti trije kralji (Gašper, Miha, Boltežar - iz različnih dežel) s kamelami prihajajo počasi iz ozadja. Angel naj bo nad hlevčkom, ki ga na predvečer svetih treh kraljev (5.1.) lahko zamenjamo z zvezdo repatico.

 

jaslice

 

PREDPRIPRAVE

1. Mah: naberemo nizek mah v velikih krpah iz skal ali ob vznožju lubja velikih smrek, posušimo na suhem in temnem prostoru. Mah lahko nato v jaslicah osvežimo z vodno razpršilko.

2. Hiška: najdemo trohneč štor za pastirsko votilno in ga posušimo. Lahko pa izdelamo hiško kar sami.

3. Pšenica: v posodico jo posejemo že v začetku decembra in jo nato postavimo v jaslice.

 

KDAJ PRIPRAVIMO JASLICE:

V času adventa - torej pred božičnim večerom. Postavljenje naj bodo torej 23.12. oz. še bolje prej, saj je božični večer 24.12. čas pričakovanja in miru. Sveto družino postavite v jaslice šele na sveti večer, svete tri kralje pa počasi premikajte do 6.1, ko obiščejo družino.

 

KAKŠNE NAJ BODO:

-Domače (Slovensko) okolje: mah, drevesa, hiške, pastirski ogenj (ožgana polena, rdeča lučka)

-Okolje Jeruzalema: puščava (mivka), palme...

-drugo: zima, potočki, jezerce, mlinček...

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog