Izdelava pustne maske iz moke ali mavčnega povoja

izdelava_pustne_maskePustno masko lahko izdelate na različne načine ter z različnimi materiali. Za vas imamo tri predloge:

 

1. Maska z lepilom iz moke:

Lepilo iz moke izdelate iz navadne bele moke in vode, temeljito zmešajte, da postane gladko in napol tekoče ter ga nanesite na balon s čopičem, sproti pa polagajte koščke papirnatih brisačk (lahko tudi časopisni papir). Potrebne so vsaj 3-4 plasti. Maska se suši 24 ur. Nato ji izrežite oči in jo pobarvajte. Za svetleč učinek lahko barve zmešate z rumenjakom.

 

2. Maska iz mavčnih povojev (izdelana na balonu):

Balon primerno oblikujte z lepilnim trakom v podolgovato obliko in oblikujte nos. V trgovini ali lekarni kupite mavčne poveje*** in jih narežite na manjše kose. Pomočite v vodo in polagajte na balon. Pustite 15 min da se posuši nato odstranite masko. Pobarvate jo lahko z vodenimi barvicami ali temperami.

 

3. Maska iz mavčnih povojev (izdelana na obrazu):

Obraz si temelito namažite z mastno kremo ali vazelinom. V trgovini ali lekarni kupite mavčne povoje*** in jih narežite na manjše kose. Pomočite v vodo in takoj polagajte na kožo. Masa se po 10-15 min strdi in se maska lahko odstrani. Pobarvate jo lahko z vodenimi barvicami ali temperami.

 

NASVET: Če želite maski dodati ušesa, izbokline ipd. izrežite karton oz. večji skupek materjala (zvitek mavčnega povoja, papirja) in ga z lepilnim trakom prilepite na masko, nato pa nanj nanesite koščke papirnatih brisačk ali mavčnih povojev.

 

 

***Kakšni so mavčni povoji?

Uporabili smo Gedeo - Plaster strip Bande plâtrée 8cm x 3m mavčne povoje. Dobijo se v specializiranih papirnicah in v nekaterih lekarnah. Obstaja več blagovnih znamk, omenimo naj še dva slovenska proizvoda:

 

- Mavčni povoji Tosama:

Tekstilni trak različnih dimenzij, posipan z medicinskim mavcem. Čas strjevanja je 15 minut. Uporaba: imobilizacija različnih delov telesa.

 

- Vivagyps trakovi Tosama:

Z mavcem impregnirani trakovi iz gaze, naviti na cevke v obliki povoja. Čas strjevanja je 2-3 minute. Uporaba: imobilizacija različnih delov telesa.

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog