Razvoj otroka - 4 do 6 mesecev

Čustven razvoj:
-Otroci radi spoznavajo nove ljudi in obraze. Prepustite otroka tudi ostalim družinskim članom. Naj ga pestujejo, se mu nasmihajo in se pogovarjajo z njim.
-Pri tej starosti otrok s materjo navezuje vse tesnejši odnos, zato lahko občuti nelagodje ob neznancih. Pustite ga z ljudmi, ki jih pozna, tako se bo počutil varno.

 

Komunikacija:
-Rad preizkuša nove glasove, npr. cviljenje, smeh. Na glasove se bo odzval s ponavljanjem, počasi se uči komuniciranja.
-Pripravljajte ga na govor. Ponavljajte njegove glasove in se pogovarjajte z njim (npr. kaj občuti, vidi, želi)

 

Gibanje:
-Ker že dobro vidi svet okrog sebe, bo želel raziskovati. Ponudite mu živopisane predmete, ki se jih lahko varno dotika, z njimi udarja, jih meče, nosi v usta. Pazite na majhne predmete, saj te otrok lahko poje (nevarnost zadušitve).
-Poizkusite s posedanjem (običajno vas pri tem vodi pediater, ki ob pregledu ugotovi, če je otrokova hrbtenica že primerno razvita za občasno sedenje) in dovolite otroku, da preizkuša svoje gibalne sposobnosti na varni površini.

 

meni_pripor

 

Creative Commons License
Otrocarije.net is licensed under a Creative Commons License.

© 2007-2013 Otrocarije.net - Vse pravice pridržane.

Celotna vsebina te strani (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati. Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Kontakt | O strani

 

Otročarije.net | Otročarije-blog